CEZERİ YEŞİL TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’Nİ ZİYARET ETTİK
10 Şubat 2020 | 11:34

Alanında örnek proje olan ‘’Enerji Lisesi’’ niteliğindeki Ankara Etimesgut ‘’Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Bölüm Başkanlığı olarak ziyaret ettik.

Programa Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ ile birlikte Prof. Dr. Mustafa AKTAŞ, Doç. Dr. Serhat KARYEYEN ve Bölüm Başkan Yardımcımız  Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim VARİYENLİ katılmışlardır. Ziyaret esnasında Okul Müdürü Mustafa AYDIN tarafından okul hakkında brifing verilmiş, ardından okul tematik bina, atölye ve laboratuvarları gezilmiştir. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ tarafından Genel olarak Enerji, Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü hakkında bir konferans verilmiştir. Konferansa okul öğrenci ve öğretmenleri katılmış, konferans sonunda Okul Müdürü Mustafa AYDIN tarafından Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ’a bir teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

Okulda yenilenebilir enerji kaynağı olarak solar elektrik sistemi ve rüzgâr türbini bulunmaktadır. Okul yıllık enerji ihtiyacının % 80 inin bu kaynaklardan karşılamakta, ayrıca sahip olduğu teknoloji sayesinde üretmiş olduğu enerjiyi verimli kullanarak tasarruf sağlamaktadır.  Okulda Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında, Güneş Enerjisi Sistemleri ve Rüzgar Enerjisi sistemleri dallarında eğitim verilmektedir.

 

background image