Yüksek Lisans / Doktora Zorunlu Dersler

• Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerimizin alıp başarılı olmaları (Yüksek Lisans için asgari CC, Doktora için asgari CB harf notu ile geçmek) gereken zorunlu dersler aşağıda gösterilmiştir. Diğer dersler seçmeli ders olarak alınacaktır.
  • Alması gereken zorunlu ders/dersler daha önce alınmış ve başarılmış ise (Yüksek lisans eğitimini anabilim dalımızda tamamlayarak doktora eğitimini yine anabilim dalımızda yapan öğrenciler), bunun/bunların yerine başka bir seçmeli ders alınarak kredi tamamlanmalıdır.
  • Mezuniyet şartının sağlanabilmesi için zorunlu dersler ile birlikte her yıl için en az 60 AKTS ders (Zorunlu dersler dahil) başarılmış olmalıdır.

Yüksek Lisans/Doktora Zorunlu Ders

• Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik (Daha önce başarılmış ise, anabilim dalına dilekçe ve transkript ile birlikte, dilekçe ile bildirilmeli ve yerine başka bir seçmeli ders alınarak kredi eksiği tamamlanmalıdır.)
  • Seminer (Danışman atanmadan alınamaz, danışmanı atanmış öğrenciler tarafından ders döneminde alınmalıdır.)
  • Tez Hazırlık (Danışman atanmadan alınamaz, Danışman atanmış öğrenciler tarafından ders döneminde alınmalıdır.)
  • Tez Çalışması (Danışmanı atanmış öğrenciler tarafından tüm dersler başarıldıktan sonraki dönemlerde her dönem alınmalıdır.)

2023-2024 Bahar Yarıyılı ve sonrasında kayıt yaptıran öğrencilerin alması gereken zorunlu dersler

2023-2024 Bahar yarıyılı ve sonrasında kayıt yaptıran öğrencilerin aşağıdaki tabloda belirtilen 4 (dört) adet dersten en az 1 (bir) tanesini alıp başarılı olması gerekmektedir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı YÜKSEK LİSANS Programı Zorunlu Dersleri

ESM5161

Elektrik Enerji Üretim Sistemlerinin Dinamik Modellenmesi

ESM5041

İleri Termodinamik

ESM5231

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri

Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı YÜKSEK LİSANS (İNGİLİZCE) Programı Zorunlu Dersleri

ESE5131

Convective Heat Transfer

ESE5111

Advanced Combustion and Modelling

ESE5031

Numerical Methods in Heat Transfer and Fluid Mechanics

ESE5171

Mathematical Modeling of Energy Systems

Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı DOKTORA Programı Zorunlu Dersleri

ESM6071

Enerji Verimliliği

ESM5021

Kütle ve Isı Transferi

ESM5201

İleri Akışkanlar Mekaniği

ESM5051

Enerji Ekonomisi Ve Politikaları

2020-2021 Güz yarıyılı itibariyle ve sonrası kayıt yaptıran öğrencilerin alması gereken zorunlu dersler

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencilerimizin alıp geçmek zorunda oldukları zorunlu dersler aşağıda gösterilmiştir. Diğer dersler seçmeli ders olarak alınacaktır. Alması gereken zorunlu ders/dersler daha önce alınmış ve başarılmış ise (Yüksek lisans eğitimini anabilim dalımızda tamamlayarak doktora eğitimini yine anabilim dalımızda yapan öğrenciler), bunun/bunların yerine başka bir seçmeli ders alınarak kredi tamamlanmalıdır.

Yüksek Lisans/Doktora Zorunlu Ders

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik (Daha önce başarılmış ise, anabilim dalına dilekçe ve transkript ile birlikte, dilekçe ile bildirilmeli ve yerine başka bir seçmeli ders alınarak kredi eksiği tamamlanmalıdır)

Tez hazırlık (Danışman atanmadan alınamaz, Danışman atanmış öğrenciler tarafından ders döneminde alınmalıdır.)

Tez çalışması (Danışmanı atanmış öğrenciler tarafından tüm dersler başarıldıktan sonraki dönemlerde her dönem alınmalıdır.)

Yüksek Lisans Zorunlu Ders

Doktora Zorunlu Ders

ESM6071 Enerji Verimliliği

İngilizce Yüksek Lisans Zorunlu Ders

ESE2051

Mass and Heat Transfer

2020-2021 Güz Yarıyılından önce kayıt yaptıran öğrencilerin alması gereken zorunlu dersler

2020-2021 Güz yarıyılından önce kayıt yaptıran öğrencilerin yüksek lisans programı için 2 adet, doktora programı için 2 adet olmak üzere (yüksek lisans ve doktorada farklı dersler olmalı) aşağıdaki derslerden zorunlu ders sayılarını tamamlamaları gerekmektedir.

ESM5021

Kütle ve Isı Transferi