Duyuru
Lisans Öğrencilerinin Dikkatine (Güncellendi)
20 Eylül 2018 | 09:37

 

Üniversitemiz senatosunun 10/08/2018 tarih ve 2018/84 sayılı kararı gereği Lisans Müfredatı güncellenmiş olup 2018-2019 Güz yarıyılından itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Yeni müfredata aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Enerji Sistemleri Mühendisliği Güncel Müfredat Dersleri

 

Mezuniyet durumunda problem yaşanmaması açısından 2017 ve öncesi girişli öğrencilerin ders kayıtlarını yaparken aşağıda verilen denklik tablosunu dikkate alarak ders kaydı yapmaları büyük önem arz etmektedir. 

 

Ders Denklik Tablosu

 

2018-2019 Güz Yarıyılı Ders Kayıtları 20-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 1. sınıf öğrencilerinin de öğrenci bilgi sisteminden öğrenci girişi yaparak yukarıda belirtilen müfredata uygun bir şekilde ders kaydı yapmaları gerekmektedir.

 

*** Ders kayıt günlerinde öğrencilerin bölüm web sayfasından yapılabilecek duyuruları belli aralıklarla kontrol etmesi gerekmektedir. ***

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne göre;

  1. 4 yıılık Lisans programından mezuniyet için gerekli AKTS kredisi 240 olmak zorundadır. Özellikle 2. , 3. , ve 4.  sınıf öğrencilerinin mezuniyet durumunda problem yaşamamaları için bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. (Kredi eksiği olan öğrenciler 240 AKTS kredi şartını sağlamak için o yarıyılda açılan seçmeli ders(ler)den alarak eksik kredilerini tamamlayabilirler.)

  2. Bütün derslerde devam zorunluluğu vardır. 

  3. Öğrenci ders alma işlemleri sırasında alarak başarısız olduğu, devam şartını sağlamadığı ve hiç almadığı ders/dersleri öncelikli olarak (dersten kalma sebebi her ne olursa olsun) almak zorundadır. Bu dersler farklı dönem derslerinden ise en alttaki dönem derslerinden başlamak şartı ile bulundukları döneme ait dersler alınmalıdır. 

  4. Öğrenciler danışmanlarının onayıyla her eğitim-öğretim dönemi için alt yarıyıl derslerinden sadece 1(bir) dersi bir kez erteleyebilir. 

  5. Öğrencilerin danışman onayını danışmanlarının yanına bizzat gelerek yapmaları gerekmektedir. Danışmanlarının yanına gelmeyen öğrencilerin ders onayları yapılmayacaktır. 

  6. TKN-401 İşyeri Eğitimi dersi ile birlikte başka hiç bir ders seçimi (TKN-403 Staj hariç) yapılmamalıdır.

  7. Derslerin çakışması durumunda (1 saat çakışma olsa bile) kesinlikle ders onayı yapılmayacaktır. Öğrencilerin ders kayıtları yaparken bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. 

 

5. Yarıyılından ders alacak öğrenciler

5. yarıyılda alınması gereken TEKNİK SEÇMELİ DERS- I ve TEKNİK SEÇMELİ DERS- II grubu dersleri için 2018-2019 Güz yarıyılında aşağıdaki dersler açılmıştır.  Öğrencilerimizin mezuniyet şartını sağlayabilmeleri için her iki gruptan sadece 1(bir) ders alıp başarmaları gerekmektedir.

Teknik Seçmeli-I kapsamında açılan dersler;

  • ESM-331 GÜNEŞ ENERJİSİ VE SİSTEMLERİ
  • ESM-349 HAVALANDIRMA-İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ

Teknik Seçmeli-II kapsamında açılan dersler;

  • ESM-359 GÜÇ SİSTEMLERİ
  • ESM-361 MİKROİŞLEMCİLER

 

*** Yabancı Dil 5 dersi 2018-2019 güz yarıyılında açılmayacaktır. Bu ders yerine alınması gereken 2 (iki) adet teknik seçmeli derslere ek olarak herhangi bir teknik seçmeli dersin daha (toplamda 3 ders) alınması gerekmektedir.

 

7. Yarıyılından ders alacak (İşyeri Eğitimi’ne gitmeyecek) öğrenciler

7. yarıyılda alınması gereken TEKNİK SEÇMELİ DERS- V ve TEKNİK SEÇMELİ DERS- VI grubu dersleri için 2018-2019 Güz yarıyılında aşağıdaki dersler açılmıştır.  Öğrencilerimizin mezuniyet şartını sağlayabilmeleri için her iki gruptan sadece 1(bir) ders alıp başarmaları gerekmektedir.

Teknik Seçmeli-V kapsamında açılan dersler;

  • ESM-478 HİDROLİK-PNÖMATİK SİSTEMLER
  • ESM-486 SOĞUTMA SİSTEMLERİ

Teknik Seçmeli- VI kapsamında açılan dersler;

  • ESM-492 MÜHENDİSLİK YAZILIMLARI
  • ESM-4012 İŞLETME YÖNETİMİ VE ORGANİZASYON

 

 *** Yabancı Dil 7 dersi 2018-2019 güz yarıyılında açılmayacaktır. Bu ders yerine alınması gereken 2 (iki) adet teknik seçmeli derslere ek olarak herhangi bir teknik seçmeli dersin daha (toplamda 3 ders) alınması gerekmektedir.

 

 *** 7. yarıyıldan ders alacak öğrencilerin 5. yarıyıl derslerinden olan  EKO 301- MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ dersini de almaları gerekmektedir. 

 

background image