Lisansüstü Bilimsel Hazırlık Programı

Bilimsel hazırlık okuyacak lisansüstü öğrencilerimizin http://fbe.gazi.edu.tr/posts/view/title/ogrenci-formlari-157654?siteUri=fbe adresinde bulunan Form 19’u, bilimsel hazırlık eğitimi için aşağıdaki tabloda gösterilen derslerden seçim yapıp ilgili formu doldurarak ders kayıt döneminde Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince bilimsel hazırlık dersleri not dökümü belgesinde yer alır ancak lisansüstü not ortalamasında hesaba katılmaz.

Lisanüstü Eğitim Lisans Bilimsel Hazırlık Programının aşağıdaki derslerden oluşmaktadır ve 2016-2017 Bahar Döneminden itibaren kayıt yaptıran öğrencilerin aşağıda belirtilen dersleri alıp başarılı olmaları durumunda Bilimsel Hazırlık programını tamamlamış sayılacaklardır.

I. Dönem (Güz Dönemi)

II. Dönem (Bahar Dönemi)

ESM 203

Termodinamik-I

ESM 204

Isı ve Kütle Transferi

ESM 205

Akışkanlar Mekaniği-I

2016-2017 Bahar Döneminden daha önce kayıt yaptırmış öğrencilerin ise daha önce belirlenmiş lisansüstü bilimsel hazırlık programı derslerinden herhangi 3 (üç) tanesini alıp başarılı olmaları durumunda Bilimsel Hazırlık programını tamamlamış sayılacaklardır.

Ayrıca bilimsel hazırlık programına kayıtlı lisansüstü öğrencileri bilimsel hazırlık derslerinin yanı sıra en fazla 2 ders olmak üzere lisansüstü ders seçimi de yapabilirler.