GLOBAL HACKATOM TURKEY
20 Mayıs 2026 | 10:30

Etkinlik; nükleer ve ilişkili alanlarda öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere, bilişim teknolojileri (IT), mühendislik ve diğer ilgili disiplinlerden öğrencilerin katılımına açıktır.

Etkinlik tarihi: 20–21 Mayıs 2026, Etkinlik yeri Beytepe Kampüsünde olacak ve daha sonra duyurulacaktır.

Her takımın 5 öğrenciden ve 1 takım danışmanından/süpervizörden oluşması gerekmektedir (süpervizör şu an şart değil). Tüm katılımcıların 35 yaş altında olması beklenmektedir.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, Rosatom partner üniversitelerinden uzmanlar tarafından verilecek nükleer teknoloji odaklı derslere katılacaktır.

Etkinlik programı şu şekildedir:

1. Gün (yarım gün)

Rosatom partner üniversitelerinden uzmanların misafir dersleri ve seminerleri
Takımlara nükleer enerji ile ilişkili pratik bir vaka/problemin verilmesi
Takımların çözüm üzerinde yaklaşık 24 saat çalışması

2. Gün

Takımların çalışmalarını İngilizce sunum şeklinde jüriye sunması
Sunumların uluslararası uzman jüri tarafından değerlendirilmesi
Kazanan takımın belirlenmesi

Kazanan takım, Eylül 2026’da Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde düzenlenecek Global HackAtom Finali’ne katılma hakkı elde edecektir. Final organizasyonu, Uluslararası Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilecektir.

GLOBAL HACKATOM TURKEY
background image