Teknoloji Fakültesi Öğrenci Proje Koordinasyon Birimi Çalışmalarına Devam Ediyor
15 Kasım 2023 | 10:57

Üniversitemizin “araştırmacı öğrenci” sayısının artırılması amacıyla 18 Eylül 2023 tarihinde Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan Öğrenci Proje Koordinasyon Birimi çalışmalarına devam ediyor. Koordinasyon Biriminin Sorumluluğunu Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Battal Doğan yürütüyor. Proje çalışmaları yaptığı 4. sınıf öğrencilerinin üçü ile bir ekip oluşturduğunu ifade eden Doç. Dr. Battal Doğan, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projeleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öğrenci Proje Koordinasyon Birimi, Üniversitemiz lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürü kazandırmak amacıyla fakültelerimizle de toplantılar düzenliyor. Bu kapsamda 12 Ekim’de Teknoloji Fakültesi (200 kişi katıldı), 19 Ekim’de Mimarlık Fakültesi (80 kişi katıldı), 26 Ekim’de Mühendislik Fakültesi (65 Kişi katıldı) ve 8 Kasım’da ise Eczacılık Fakültesi (45 kişi katıldı) öğrencilerine yönelik TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Birim tarafından öğrencilere TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projesi hazırlama eğitimleri de düzenlendi. Bu kapsamda 26 Ekim’de Proje Hazırlama Eğitimi-I (Özgün Değer, Yöntem, Yönetim ve Yaygın Etki yazımı) (120 kişi katıldı), 2 Kasım’da Proje Hazırlama Eğitimi-II (TÜBİTAK Araştırma Bilgi Sitemi (ARBİS) kayıt işlemleri ve TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TBYS) online proje başvuru süreci kullanımı) (80 kişi katıldı) eğitimleri yapıldı.

Eğitimlerde öğrencilerin kayıtları QR kod ile alınıyor. Bu şekilde araştırmacı öğrencilerle iletişim kurmak kolaylaştırılıyor. Eğitimlere ve bilgilendirme toplantılarına katılan öğrencilerin e-posta adreslerine katılım belgesi düzenleniyor. Ayrıca öğrencilerimiz QR kodu ile bize anlık soru sorabilmekte ve cevap alabilmektedir.

Öğrenci Proje Koordinasyon Biriminin eğitimleri tüm hızıyla devam edecek. İlk olarak 7 Aralık’ta BAP birimiyle birlikte Lisans Öğrencileri BAP projesi hazırlama eğitimi gerçekleştirilecek. TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projeleri kabul edilen öğrencilere ve danışmanlarına yönelik plaket töreni yapılacak.

Öğrenci Proje Koordinasyon Birimi, “98. Yılında Gazi Üniversitesi Öğrenci Kongresi” düzenlemeyi de hedefliyor. Bu kongrede, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projeleri olan öğrencilerin projelerinden ürettikleri bildirileri sunması düşünülüyor.

battal doğan-1battal doğan-1battal doğan-1battal doğan-1battal doğan-1

background image